Valovitka strešna kritina

 
Vlaknocementne valovite plošče so funkcionalna in gospodarna strešna kritina za industrijske, gospodarske in stanovanjske objekte, šole in druge zgradbe. Primerne so tako za novogradnje kot tudi za sanacije streh. Majhna teža plošč omogoča gospodarno izvedbo nosilne konstrukcije, enostavno rokovanje, obdelavo in montažo. Plošče imajo enak profil in dimenzije kot nekdanje valovite plošče, zato lahko z njimi enostavno in ekonomično saniramo strehe, krite z azbestcementnimi valovitimi ploščami. Valovitka® 5 ustreza standardu SIST EN 494, razred C1X.

Gor

VARNOSTNI TRAKOVI
V petvalno Valovitko® 5 so vzdolž valov vgrajeni varnostni trakovi, ki zmanjšujejo nevarnost padca skozi streho, v primeru, da plošča iz kateregakoli razloga poči. Trakovi ne vplivajo na statično nosilnost plošče.

Ravna strešna kritina


Ravna kritina nudi učinkovito zaščito pred vremenskimi vplivi. Uporabljamo jo pri zasebni in družbeni stanovanjski gradnji, za javne, turistične, poslovne objekte in drugje. Nudijo neizčrpne oblikovne možnosti in rešitve tudi za najbolj razgibane strešne površine. Primerne so za arhitekturno najzahtevnejše objekte. Omogočajo izvedbo detajlov, kot so lom strešin, prehodi s streh na fasado, globel, sleme, greben idr. Program obsega plošče za enojno in dvojno pokrivanje strehe. Ravna kritina ustreza standardu SIST EN 492.

Leave a Reply