Ostale storitve, katere tudi izvajamo:

-MONTAŽA IZOLACIJE TERMOTOP

TERMOTOP je sistem, ki zagotavlja optimalno izvedene poševne strehe nad bivalnimi prostori (mansardami) pri novogradnjah in sanacijah. Osnovni element sistema so TERMOTOP plošče in so vedno vgrajene na špirovcih. Izvedba strehe po sistemu TERMOTOP je enostavna, ekonomična in zagotavlja odlične bivalne pogoje.

Streha TERMOTOP se v praksi imenuje: streha – strop. Ker je konstrukcija lahka, mora po zahtevah veljavne regulative imeti toplotno prehodnost z vrednostjo največ k = 0.35 W/(m2 .K), ob tem pa mora zagotavljati toplotno stabilnost s faktorjem dušenja amplitud nihanja temperature v vrednosti (v) min = 25. V tabeli so podane vrednosti za toplotno prehodnost in dušenje temperature, ki jih dosega TERMOTOP plošča v dveh možnih debelinah 6 ali 8 v kombinaciji z dodatno toplotno izolacijo pod njo, v deb. 10, 12 ali 14 cm.

Sistem TERMOTOP:
– preprečevanje pregrevanja prostorov poleti
– velik prihranek pri stroških za ogrevanje pozimi

1. Letve za kritino
2. Kontraletve (za pritrditev varovalne kritine)
3. Varovalna kritina (paroprepustna folija)
4. TERMOTOP plošče, deb. 8 cm
5. Dodatna toplotna izolacija
6. Parna ovira (npr.: PE folija 0.15 mm)
7. Stropna obloga (npr.: gips-kartonske plošče)
8. Strešni špirovec
9. Pločevinast profil za stropno oblogo

 

 

 

 


– MONTAŽA AGEPAN PLOŠČ

AGEPAN – sekundrana kritina in toplotna izolacija  

Agepan plošče so proizvod, ki ustreza najvišjim ekološkim standardom. Plošče se uporabljajo kot sekundarna kritina strehe. Ne vsebujejo formaldehidov in so okolju in človeku prijazen material. Plošče so narejene iz lesa iglavcev, za vezivo služi lignin, ki je v lesu. Montaža Agepan plošč je hitra in enostavna, ker imajo pero in utor na vseh štirih straneh. Velika prednost Agepan plošč je tudi v njihovi paroprepustnosti, zvočni zaščiti in zrakotesnosti.
AGEPAN DWD 16 – plošče so proizvod, ki ustreza najvišjim ekološkim standardom.
Plošče  se uporabljajo kot sekundarna kritina strehe. Ne vsebujejo formaldehidov in so okolju in človeku prijazen material. Plošče so narejene iz lesa iglavcev, za vezivo služi lignin  ki je v lesu. Dodatek parafina  preprečuje vdor vode, hkrati pa omogoča prepuščanje vlage. Plošče so paroprepustne zato so idealna sekundarna kritina za difuzijsko odprt način gradnje. To pomeni, da toplotno  izolacijo  polagamo do plošče brez bojazni nastanka odvečnega kondenza. Prednost Agepan plošč je tudi, da so hkrati deska in folija, zato je montaža hitrejša, enostavnejša ter bolj kvalitetna. Z vgradnjo plošč dosežemo popolno veterno tesnost toplotne izolacije, saj so plošče narejene tako, da imajo na vseh štirih straneh pero in utor. Uporaben format plošče je 2500 x 625, ena plošča pa pokrije cca. 1,6 m² strešine.
 
 
 
 
 

 

 -MONTAŽA STREŠNIH OKEN

  • Montaža strešnih oken Velux in Roto

Strešna okna nudijo ureditev modernega stanovanja pod poševnimi strehami z razgledom in veliko svetlobe. Pri novogradnjah je možnost uporabe različnih modelov in dimenzij oken še toliko bolj izrazita. Okna upravljamo ročno ali z električnim upravljavcem, dodamo jim lahko senčila, dežni senzor in drugo. Izdelana so iz različnih materialov (odvisno od modela), kot je skandinavski bor ali iz lepljene lesene sredice, oblite s poliuretanom – ti so primerni za prostore z večjo vlago. Prezračevalna loputa omogoča zračenje pri vodotesno zaprtem oknu. Obrobe zagotavljajo tesnost pred vremenskimi neprilikami pri naklonih streh od 15° do 90°.

Strešna okna Roto so visoko kakovostna in se jih zelo udobno upravlja s thumb_okno-roto.jpgprijazno mehaniko odpiranja, lahkim položajem za čiščenje ter dajejo nemoten razgled. So estetsko in dovršeno oblikovana za različne prostore in načine vgradnje. Okno s povišano osjo odpiranja omogoča dobro prezračevanje Dostop do okna je neoviran, zračenje je omogočeno skozi odprtino, zapiranje je varno in vgrajena je toplotna izolacija. Proizvajalec jih nudi v več različnih modelih.

 

 

 

Leseni deli strešnih oken FAKRO so izdelani iz najkvalitetnejšega, skrbno izbranega, gosto raščenega borovega lesa, ki raste visoko na severu Evrope. Leseni elementi so večkratno lepljeni, tako so bolj čvrsti in kljub različnim vremenskim vplivom ostanejo ravni ter stabilni. Nevarnost zvijanja ali drugačnih deformacij je povsem izključena. Lepljenje je zasnovano tako, da lepilni spoji v notranjosti okna niso opazni.  Pred dokončno zaščito je les globinsko vakuumsko impregniran z osnovnim zaščitnim premazom, ki sega do 1 cm v globino. Končno površinsko zaščito zagotavlja lesu večkratno lakiranje z okolju prijaznimi brezbarvnimi in belimi laki.

 

.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

-MONTAŽA FASADNIH PANELOV

-DEMONTAŽA IN VARNA ODSTRANITEV AZBESTNIH KRITIN

-ODVOZ ODPADNEGA MATERIALA

Leave a Reply