Pravno pojasnilo

© Copyright 2010 Grič-ar d.o.o. Vse pravice pridržane.
Spletna stran www.streha-gricar.si (v nadaljevanju “spletna stran”), je v lasti podjetja Grič-ar d.o.o., Jesenje 24, 1281 Kresnice. (v nadaljevanju “Grič-ar”).

Z uporabo spletne strani se strinjate s pravnim pojasnilom (pogoji uporabe), za katere si pridržujemo pravico do spremembe. Če se s pogoji ne strinjate, uporaba strani ni dovoljena. Na spletni strani lahko pregledujete vsebine naših spletnih strani, novice, fotogalerije, bloge in ostalo vsebino.

Vsebino lahko pregledujete samo za osebno uporabo. Noben element na spletni strani ne sme biti uporabljen v komercialne namene. Vsebine s spletne strani ni dovoljeno zbirati v kakršnikoli javni podatkovni zbirki ali v kakršnikoli obliki objavljati na drugih mestih.
Grič-ar si pridržuje pravico do spremembe kateregakoli dela spletne strani in izbris kateregakoli dela vsebine brez vnaprejšnjega obvestila. Dovoljeno je, da na spletno stran www.streha-gricar.si naredite povezavo (link), če pri tem vključite napis Grič-ar d.o.o. ali logotip Grič-ar d.o.o. Na drugih spletnih mestih je sicer brez dovoljenja podjetja Grič-ar d.o.o. prepovedano objavljati, reproducirati, distribuirati ali kako drugače uporabljati logotip podjetja in/ali grafiko s spletne strani.

Vse vsebine, ki so objavljene na spletnih straneh so last podjetja Grič-ar d.o.o. in njegovih pogodbenih partnerjev. Vsa avtorska dela so zaščitena z nastankom in jih ni potrebno posebej označevati. Prepovedana je reprodukcija, distribucija, spreminjanje in javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.


Pridržki
Podjetje Grič-ar d.o.o. skuša čim bolje skrbeti ter zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, vendar ne zagotavlja točnosti podatkov na spletni strani in ne odgovarja za vsebino zunanjih spletnih strani, do katerih pridete prek objavljenih povezav na spletnih straneh www.streha-gricar.si.

 

Piškotki
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Katere podatke vsebuje spletno mesto?

Podjetje Ime piškotka Namen Čas piškotka
Grič-ar d.o.o. CL_GRICAR Uporaba piškotkov 1 leto
Google Analytics _ut* Statistika ogledov spletne strani Različno

Za vse dodatne informacije ali pooblastila se obrnite na:
Grič-ar d.o.o.
Jesenje 24
1281 Kresnice
tel.: + 386 (0)31  531 494